شبکه اجتماعی پارسی زبانانپارسی یار

پيام

+ نخستين نور در عالم
نخستين نور در عالم در زمان تولد نخستين نسل از ستاره ها, حدود 300-200 هزار سال پس از انفجار بزرگ Big bang منتشر شد. آن ها ستاره هاي پر جرمي بودند چون فقط از هيدروژن و هليم- تنها عناصر توليد شده در عالم پس از انفجار بزرگ- تشکيل شده بودند. عمر نخستين نسل ستاره ها فقط چند صد ميليون سال بود که در اين مدت همه عناصر سنگين تر, به ترتيب وزن اتمي شان, تا آهن در هسته آنها توليد شدند.
قتي سوخت هسته ستاره به اتمام ميرسد نيروي همجوشي هسته اي در مرکز ديگر قادر نيست در برابر وزن بسيار زياد مواد اطرافش مقاومت کند و ستاره ناگهان بر سر خودش فرو ميريزد.
دما درون هسته افزايش ميابد و ناگهان ستاره در انفجار مهيبي بنام انفجار ابرنواختري (supernova) از هم ميپاشد. اين انفجار چنان درخشان است که در سرتاسر عالم ديده ميشود. چون نسل اول ستاره ها بسيار پر جرم بودند پس از ابرنواختر, هسته ستاره تبديل به سياهچاله چرخان پرسرعتي شدند.
در اين مرحله عناصر سنگين تر از آهن خلق ميشوند که همراه با باقي مانده هيدروژن و هليم و عناصر سبک تر, که در طول عمر ستاره در هسته شکل گرفتند, به صورت يک سحابي سياره نما (planetary nebula) در اطراف پراکنده ميشوند
نظريه بيگ بنگ نظريه کاملي نيست و در مقابلش نظريه هاي وجود داره که اونو به چالش مي کشه
فهرست کاربرانی که پیام های آن ها توسط دبیران مجله پارسی یار در ماه اخیر منتخب شده است.
برگزیدگان مجله ارديبهشت ماه
vertical_align_top